SEO för WordPress

SEO för WordPress – behövs det?

WordPress är ett utomordentligt och dessutom gratis – verktyg för att skapa och underhålla webbsajter med.  Det användes först av bloggare och en mycket stor andel bloggare använder sig idag av WordPress även om det finns andra alternativ, men 48% av Topp100 bloggarna worldwide använder WP. 2012 så fanns det 634 milj bloggar och 60milj av dem var i WordPress.Men WordPress utvecklades vidare och dessutom har det tagits fram en stor mängd tilläggsmoduler s.k. plug-ins – som ytterligare utökar funktionaliteten – något som inte har sin motsvarighet någon annans stans – skulle jag vilja påstå.

Även om CMS ursprungligen syftade till helt andra typer av Content Management System så använder man begreppet CMS för WordPress – eftersom det är just vad det är.

SEO för WordPress

Google gillar redan från början själva grundstrukturen i WordPress sajter -men det finns ändå en del saker man bör tänka på och som man kan göra – för att optimera även sin WordPress sajt. Här beskrivs hur man gör SEO för WordPress sajter.

SEO för WordPress plugins

Till att börja med finns det ett flertal s.k. SEO plugins – där två av de bästa – enligt både min mening och många användare – är All-inOne-SEO pack Plugin samt Yoast WordPress SEO plugin . I början använde jag mig av SEO plugin men har övergått till att använda Yoast plugin – då den ger en väldigt bra hjälp att optimera.
Vilken du använder är nog hugget som stucket.

 

SEO för WordPress detaljer

Det som är viktigt även för en webbsajt gjord med WordPress är – att de s.k. META taggarna för Titel och Description hanteras rätt(och att man överhuvudtaget kan skriva in sitt eget innehåll där) samt att man kan ange en verifieringskod för Google Webmaster Tools och lite annat.
Om man inte är medveten om det så finns det ett samband mellan inläggets Titel, permalänken och den META tagg för Title som skaps(och som Google använder sig av när den dels bedömer sajtens relevant för sökorden men också lägger ut som den blå klickbara raden i sökresultatet)
Om man inte tänker sig för så kan man skriva en lite för lång och dessutom dåligt optimerad ”rubrik” till inlägget – som sedan blir permalänk och också META Titel. Med dessa SEO plugin får man lite bättre kontroll över detta.

I nedanstående video berättar Yoast hur man använder sig av hans plugin.

Yoast SEO plugin

 

Här är en bra Slideshare presentation, också av Yoast  WordPress SEO & Optimisation Strategies (notera den är 4 år gammal)

 

Av: PeA Scotte

Taggar: ,
0 comments on “SEO för WordPress
1 Pings/Trashbacks för "SEO för WordPress"
  1. […] sidan som handlar om det.Markera ”SEO för WordPress” och gör det till en länk. Länka till: http://peopleandtraffic.se/2013/08/07/seo-foer-wordpress/ Döp titeln till: SEO tips för WordPressPS Det finns tom smarta plugins för automatiska […]